© Powered by SiteSpirit

 
tekstwolkje.png

snowboard-mag.png

BrowserPreview_tmp-4.gif

download

SHIMANO XTR TRAIL PEDALEN (test)

SHIMANO XTR TRAIL PEDALEN (test)

Shimano_XTR_TrailPedals.jpg

LUXE BERGPEDALEN

posted 08-01-2012

Je zou kunnen zeggen, dat de trail-pedaal die de naam XTR draagt feitelijk een gewone XTR pedaal is met een extra grote kooi. Maar daarmee doe je deze luxe pedaal geen recht. Waar het op neerkomt, is dat Shimano met de XTR Trail een niche vult tussen lichtgewicht xc-pedalen en de ruige DX freeride-klikpedaal.

De kooi an sich biedt de schoen niet veel extra steun. Dat doet een DX pedaal toch echt beter. Maar de kooi beschermt de pedaal wel tegen botsingen met keien en rotsen. Bovendien helpt de kooi bij het inklikken; het verschil in snelheid met een gewoon crosscountry klikpedaal is duidelijk merkbaar. Aan de andere kant: het DX-pedaal is ook dáár beter in. Maar dit pedaal weegt rúim een halve kilo per paar, terwijl een setje XTR Trails nog geen vier ons weegt.
In- en uitklikken gaat met de bekende Shimano precisie, waarbij je altijd een heldere terugkoppeling krijgt. Vast is vast en los is los, niks vaags ertussenin.
Wij hebben de XTR’s afgelopen zomer nogal op hun donder gegeven, maar ze gaven geen krimp. Ook de lagers lijken nergens last van te hebben. Gezien hun inzetbereik en rijgevoel passen de XTR Trails het best bij schoenen met een wat meer soepele zool. Ben je van de carbon-zolen-brigade, dan is een XTR XC-pedaal waarschijnlijk een betere keus. Een setje XTR Trails kost €135.-.
- JB

Uitgeprobeerd: 150 kilometer
+ Functionaliteit
+ Kwaliteit
+ Gewicht
- Prijs

www.shimano-benelux.nl


zoek (Accessoires)